Наші друзі
Контакти
Видання
До нас пишуть
ВІДЕО
Анонси
Архів
Торба
Фотогалерея
Кафеліт
Партнери
Цікаво про цікаве
Результати пошуку
Питання-Відповіді
Анонс номеру
Новини


   
НАШІ ДРУЗІ
КОВЕЛЬ. Історія та сучасність
Молодіжний портал Волині
Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-видання
Світ молоді
Бандерштат
Каміло Хосе Села: думати, знати і бути вільним
    «Я пишу через самотність і говорю через самотність», – такі напівправдиві слова говорив про себе один із найвизначніших письменників Іспанії, Нобелівський лауреат з літератури Каміло Хосе Села. Людина, у серці якої одночасно жило шість мільярдів людей, глибоке презирство та велика любов до них.
Рубрика: Торба
У Луцьку – «Дурнєв+1»
     Сьогодні до Луцька завітали ведучі та незмінні обличчя популярної телепрограми «Дурнєв +1» телеканалу «ТЕТ» Олексій Дурнєв та Дарина Ши, – інформує «Волинська правда».
Рубрика: Новини
З Днем народження, «Намисто»!
     1 лютого виповнилось 3 роки фольклорному колективу «Намисто»!Кожна з дівчат-учасниць гурту – різностороння цілеспрямована особистість.      Певно, не всі знають поіменно «намистинок», тож знайомтесь:
Рубрика: Новини
Магія східного танцю у Ковелі
     Усі жінки намагаються якнайдовше залишатись молодими, привабливими, бажаними, бути у формі, стежити за своєю зовнішністю та тілом. З кожним роком усе більшої популярності серед українок набуває східний танець (bellydance). Він приваблює, захоплює, надихає, дарує позитивні емоції та впевненість у собі.
     В західний світ мистецтво танцю живота увійшло ще в ХІХ століття. Впродовж багатьох віків в арабському світі танець використовувався як засіб омолодження і творчого самовираження кожної жінки. Його філософія побудована на вмінні показати усю красу жіночого тіла за допомогою використання природної грації та пластики, якою кожна жінка наділена від народження.
     Танець живота піддавався впливу культур різних країн Греції, Туреччини, Північної Америки, Персії, Індії та інших країн Близького та Середнього Сходу. В результаті чого змінювалися стилі його виконання.
     Спеціалісти вважають, що східний танець зміцнює здоров’я та продовжує молодість. Він змінює жінку як зовні, так і внутрішньо, адже танець додає позитивних емоцій, зміцнює позитивне світосприйняття. Крім того, здавна відомо, що танці володіють надзвичайно сильною енергетикою. Танцюючи східний танець, кожна жінка просто «розквітає» на очах. А все тому, що він доводить просту істину: зовнішня краса безпосередньо залежить від внутрішнього стану і від усвідомлення жінкою її неповторності.
     Аби підтвердити ці думки, ми звернулись до людини, яка безпосередньо на собі перевірила усю магію східних танців та продовжує їх вдосконалювати. Вікторія Шафета танцює уже 5-й рік, є керівником ковельської студії східного танцю «АХАТ» та інструктором з беллідансу у спортивному комплексі «Апперкот»:
     - Відомо, що сьогодні існує понад 50 стилів східного танцю «bellydance». Які з них ти опанувала? Та яким навчаєш на своїх заняттях?
     - Найперше хочу сказати, що це дуже давній вид танцю. Він пройшов багато змін та й у наш час постійно виникають все нові і нові стилі, які по-своєму чудові. Найпоширенішими є турецька та єгипетська школи. Вони ж, в свою чергу, поділяються на різні стилі, такі як: беледі, табла-соло, ракс шаркі, межансе, саіді, халіджі, шамадан та інші. Наприклад, табла-соло виконується лише під музику барабанів (табли), при цьому використовуються здебільшого різноманітні «тряски», «удари» стегнами. Він наповнений енергією, адже досить ритмічний та жвавий. Беледі - більш спокійний, врівноважений. Він відкриває жіночу душу! Взагалі кожен із танців розкриває жінку по-новому. Халіджи - танець гри волоссям або ж гаремний танець. На заняттях ми вивчаємо все по-трохи, як табла-соло, так і танець з аксесуарами (шалі, свічки). Нещодавно почали ставити беледі. А взагалі використовуємо рухи і з інших стилів, поєднуючи їх у неперевершений танець. Я хочу реалізувати в майбутньому ще багато задумів, адже і сама вдосконалюю свої навички.
     - Яка користь від східних танців для організму?
     - Східний танець – це танець життя! І користь від нього дуже велика. Перш за все хочу сказати, що він посилює циркуляцію крові та зміцнює м’язи малого тазу, спина стає більш гнучкою. М’язи, що підтримують хребет, стають міцнішими. Вже через 1-2 місяці занять менструальний цикл проходить менш болісно. При виконанні «трясок» зменшується целюліт. Східні танці впливають не лише на фізичне здоров’я, а й на психологічне: жінка стає більш відкритою, впевненою в собі, зникають комплекси, покращується настрій, жінка самореалізується.
     - Чи правда, що східні танці допомагають при народженні дитини? І як саме?
     - Справді так, адже в танці жінка активно тренує ті групи м’язів, які мало задіяні у повсякденному житті, але суттєво навантажуються під час вагітності. Тренуються глибокі м’язи черевного пресу і малого тазу (саме вони працюють під час пологів). Танець живота дає необхідне навантаження на м’язи ніг, це є прекрасним тренуванням для вен, тобто хорошою профілактикою варикозу, з яким стикаються більшість вагітних жінок. Тренуються м’язи плечового поясу, що дозволяє зберегти форму грудей. Тренуються м’язи спини, адже саме на них лягає основне навантаження у міру збільшення живота.
    - У якому віці потрібно починати навчання? І чи є вікові обмеження?
    - З приводу цього є дуже багато думок. Я особисто дотримуюсь думки, що все-таки краще починати займатися танцями у віці 15 років, тоді можна давати більший спектр рухів, оскільки організм дівчини майже сформований. Щодо обмеження скажу лише те, що жінка у будь-якому віці може танцювати, головне бажання та сили.
     - Що робити, коли після тривалого курсу занять, настає апатія, нічого не виходить і тіло не рухається так, як би хотілось?
     - Таке може бути через те, що жінка не відкрилась достатньо сама для себе, вона не хоче полюбити себе і не хоче повірити в себе. Навчитись танцям, як і будь-чому – це важка праця, яка потребує сил, наполегливості, а головне бажання. Ні в якому разі не можна розчаровуватися в собі. Треба прагнути стати кращою, бо ж нема межі довершеності!
Наталія Самчинська
Обговорити
Коментар:
Ваше ім`я:
e-mail:
Другий місяць року?
Попередній місяць Жовтень 2016 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Погода в Ковеле