Наші друзі
Контакти
Видання
До нас пишуть
ВІДЕО
Анонси
Архів
Торба
Фотогалерея
Кафеліт
Партнери
Цікаво про цікаве
Результати пошуку
Питання-Відповіді
Анонс номеру
Новини


   
НАШІ ДРУЗІ
КОВЕЛЬ. Історія та сучасність
Молодіжний портал Волині
Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-видання
Світ молоді
Бандерштат
Каміло Хосе Села: думати, знати і бути вільним
    «Я пишу через самотність і говорю через самотність», – такі напівправдиві слова говорив про себе один із найвизначніших письменників Іспанії, Нобелівський лауреат з літератури Каміло Хосе Села. Людина, у серці якої одночасно жило шість мільярдів людей, глибоке презирство та велика любов до них.
Рубрика: Торба
У Луцьку – «Дурнєв+1»
     Сьогодні до Луцька завітали ведучі та незмінні обличчя популярної телепрограми «Дурнєв +1» телеканалу «ТЕТ» Олексій Дурнєв та Дарина Ши, – інформує «Волинська правда».
Рубрика: Новини
З Днем народження, «Намисто»!
     1 лютого виповнилось 3 роки фольклорному колективу «Намисто»!Кожна з дівчат-учасниць гурту – різностороння цілеспрямована особистість.      Певно, не всі знають поіменно «намистинок», тож знайомтесь:
Рубрика: Новини
У Луцьку відбувся ювілейний «Бандерштат»
     На Волині відбувся п’ятий за рахунком фестиваль українського духу «Бандерштат-2011», який цьогоріч, як і вперше, пройшов на території іподрому міста Луцька поблизу центрального парку. Дійство відбувалось два дні – 13 та 14 серпня. Як і всі попередні роки, незмінним організатором «Бандерштату» є всеукраїнська молодіжна організація «Національний Альянс».
     Цього року організаторам вдалося зібрати найпотужніший за всю історію фестивалю музичний склад учасників. Участь у концерті взяли гурти: «TerraKod» (Білорусь), «Гапочка» (Київ), «Веремій» (Київ), «Мерва» (Рівне), «Андерсон» (Київ), «Брем Стокер» (Рівне), «Мартові» (Вінниця), «Фіолет» (Луцьк), «Sweetlo» (Київ), «Ювелір» (Луцьк), «Ворст» (Рівне), «ХУч» (Львів), «CUBE» (Луцьк), «4Hours» (Луцьк), «The Crаbs» (Рівне), «Безодня», «Широкий Лан» (Калуш), «Спалені Вітрила» (Рівне), «Етсетера» (Суми), «30 паралель» (Моршин). Хед-лайнерами дійства стали команди «Хорта», «Димна Суміш», «Тартак».
     У суботу на «Бандерштат» завітав Юрій Шухевич, який поспілкувався з учасниками фестивалю, поділився своїми враженнями про сучасну політичну ситуацію в Україні. В неділю на фестивалі всі бажаючі могли поспілкуватися із відомим українським письменником Василем Шклярем. Більшість питань аудиторії стосувалися його роману «Залишенець. Чорний ворон». Після зустрічі пан Василь підписував свої книги та фотографувався із шанувальниками.
 
      Під час фестивалю також відбулись зустрічі із Народними депутатами України Олесем Донієм, Тарасом Стецьківим, В’ячеславом Кириленком, відомим українським економістом Андрієм Новаком, президентом Благодійного фонду «Літопис УПА» Миколою Посівничем, членом УНА-УНСО Ігорем «Тополею» Мазурем, відомою блогеркою Оленою Білозерською, лідером гурту «Тартак» Сашком Положинським, учасниками «справи Сталіна» та ветеранами ОУН-УПА. 
      Окрім основної музичної сцени на фестивалі вперше була присутня ще й акустична, де виступили понад десяток гуртів з різних міст України. Також у програмі були традиційні для «Бандерштату» конкурс на кращого стрільця, нічна ватра, татуювання та боді-арт патріотичного змісту та багато іншого. Літературна частина фестивалю була представлена молодими та вже відомими поетами з різних куточків України.
      Традиційно для фестивалю «Бандерштат» Товариство пошуку жертв війни «ПАМ’ЯТЬ» провело військово-історичну реконструкцію бою загонів НКВС із відділами УПА. Згідно легенди війська НКВС увійшовши в село розстрілюють місцевих жителів, підозрюючи їх у допомозі повстанцям. Аби врятувати місцевих жителів відділи УПА наступають на село та звільняють його від радянських солдатів. У відтворенні подій бою було використано вогнепальну зброю, яка використовувалась в період Другої Світової війни, була заряджена холостими набоями та навіть міномет.
      Після військово-історичної реконструкції відбувся наймасштабніший націоналістичний флешмоб в Україні. Учасники фестивалю вишикувалися перед сценою та сформували собою великий напис «Бандера». Кожен мав лист червоного паперу. За командою усі учасники одночасно підняли над головою свої листи, таким чином «зафарбували» напис «Бандера» у червоний колір.
       Варто зазначити, що фестиваль був цілком безалкогольний. На «Бандерштаті» не продавалися алкогольні та слабоалкогольні напої, також заборонялося проносити такі напої з собою на територію фестивалю.


Обговорити
Коментар:
Ваше ім`я:
e-mail:
Другий місяць року?
Попередній місяць Серпень 2016 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Погода в Ковеле