Наші друзі
Контакти
Видання
До нас пишуть
ВІДЕО
Анонси
Архів
Торба
Фотогалерея
Кафеліт
Партнери
Цікаво про цікаве
Результати пошуку
Питання-Відповіді
Анонс номеру
Новини


   
НАШІ ДРУЗІ
КОВЕЛЬ. Історія та сучасність
Молодіжний портал Волині
Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-видання
Світ молоді
Бандерштат
Каміло Хосе Села: думати, знати і бути вільним
    «Я пишу через самотність і говорю через самотність», – такі напівправдиві слова говорив про себе один із найвизначніших письменників Іспанії, Нобелівський лауреат з літератури Каміло Хосе Села. Людина, у серці якої одночасно жило шість мільярдів людей, глибоке презирство та велика любов до них.
Рубрика: Торба
У Луцьку – «Дурнєв+1»
     Сьогодні до Луцька завітали ведучі та незмінні обличчя популярної телепрограми «Дурнєв +1» телеканалу «ТЕТ» Олексій Дурнєв та Дарина Ши, – інформує «Волинська правда».
Рубрика: Новини
З Днем народження, «Намисто»!
     1 лютого виповнилось 3 роки фольклорному колективу «Намисто»!Кожна з дівчат-учасниць гурту – різностороння цілеспрямована особистість.      Певно, не всі знають поіменно «намистинок», тож знайомтесь:
Рубрика: Новини
Не бояться козаченьки ні грому, ні тучі
     Справжні випробування влаштував цьогорічний липень школярам, котрі зараз оздоровлюються в наметовому таборі «Волинська Січ», що у Турійському районі, поблизу села Миляновичі. Грозові ночі не є завадою справжнім козакам, які приїхали на Волинь з різних куточків України — Києва, Львова, Івано-Франківська, Хмельницького. Звичайно, серед них чимало й ковельчан. Як запевняє керівник табору Сергій Дружинович, діти віком від 10 до 17 років загартовують тут силу волі, навчаються спритності та витривалості, здобувають чимало знань, проходять загартування повітрям, сонцем і водою. І їм зовсім не личить боятися грози. В урочищі «Березина» вже 8-ий рік поспіль табір збирає охочих відпочити від комп`ютера і телевізора, що є головними предметами літніх канікул міських школярів. МГО Молодіжний фонд «Наше майбутнє» та ГО Волинська федерація українського рукопашу гопак, які є ініціаторами наметових таборів, цього року дещо змінили звичну програму перебування в таборі — акцент зроблено на спортивно — патріотичному вихованні. Школярі вивчають тут історію та культуру України, туризм, бойові мистецтва, народну медицину, вчаться правильно користуватися дарами природи, проходять фізичну та військову підготовку. Дітям розповідають про життя козаків на Січі, закони дружби і честі, вчать прийомам замозахисту. Тут панує дисципліна і порядок. Серед вихованців табору більшість хлопчиків, проте, дівчатка, якщо і поступаються їм в кількості, то в якості здобутих знань та отриманих навиків — ні.
     Побувавши в таборі один раз, багато дітей стають щорічними його мешканцями. Їх захоплюють пригоди, їм цікаво відкривати таємничий світ козаків, спробувати себе в ролі героїв та отримати ні з чим не зрівнянні враження. Особливістю табору є виховання дітей в дусі справжньої Запорозької Січі. Відпочинок проходить у вирі справжнього Січового життя, сповненого козацьких традицій. Саме таке виховання прищеплює любов до своєї землі, свого народу, розуміння того, що всі ми, українці, нащадки козацького роду, а отже маємо бути гідні своїх славних предків.
     Побувавши на «Волинській Січі», школярі знатимуть правила виживання в різних умовах, навчаться плавати та орієнтуватися на місцевості, а повертаючись додому, стають здоровішими, самостійнішими, сильнішими як фізично, так і духовно. Такий літній відпочинок по — праву можна назвати унікальним чи навіть екстремальним.
Надія Назарова
Обговорити
Коментар:
Ваше ім`я:
e-mail:
Другий місяць року?
Попередній місяць Серпень 2016 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Погода в Ковеле