Наші друзі
Контакти
Видання
До нас пишуть
ВІДЕО
Анонси
Архів
Торба
Фотогалерея
Кафеліт
Партнери
Цікаво про цікаве
Результати пошуку
Питання-Відповіді
Анонс номеру
Новини


   
НАШІ ДРУЗІ
КОВЕЛЬ. Історія та сучасність
Молодіжний портал Волині
Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-видання
Світ молоді
Бандерштат
Каміло Хосе Села: думати, знати і бути вільним
    «Я пишу через самотність і говорю через самотність», – такі напівправдиві слова говорив про себе один із найвизначніших письменників Іспанії, Нобелівський лауреат з літератури Каміло Хосе Села. Людина, у серці якої одночасно жило шість мільярдів людей, глибоке презирство та велика любов до них.
Рубрика: Торба
У Луцьку – «Дурнєв+1»
     Сьогодні до Луцька завітали ведучі та незмінні обличчя популярної телепрограми «Дурнєв +1» телеканалу «ТЕТ» Олексій Дурнєв та Дарина Ши, – інформує «Волинська правда».
Рубрика: Новини
З Днем народження, «Намисто»!
     1 лютого виповнилось 3 роки фольклорному колективу «Намисто»!Кожна з дівчат-учасниць гурту – різностороння цілеспрямована особистість.      Певно, не всі знають поіменно «намистинок», тож знайомтесь:
Рубрика: Новини
«Бандерштат-2011» відбудеться на теренах Луцька
     П’ятий, ювілейний фестиваль українського духу «Бандерштат-2011», який для багатьох представників української молоді став візитівкою волинського краю, пройде 13-14 серпня на території поблизу мікрорайону Вишків у Луцьку. Конкурси, майстер-класи з традиційних українських бойових мистецтв, патріотичні квести, реконструкція боїв, нічна ватра, татуювання та боді-арт, ярмарок народних ремесел на фоні якісної музики – цьогорічна програма обіцяє бути найбільш цікавою та насиченою за всі роки існування «Бандерштату».
     Як повідомив на прес-конференції голова «Національного Альянсу», депутат обласної ради Ігор Гузь, цьогоріч до участі у фестивалі організатори прагнуть залучити представників політики, культури, громадського життя – справжніх авторитетів проукраїнського молодого покоління. Офіційно запрошені на фестиваль Юлія Тимошенко та Вячеслав Кириленко. Наразі ведуться переговори з Олесем Донієм, Тарасом Стецьківим, Олегом Рибачуком, Юрієм Шухевичем, Степаном Бандерою, письменниками та публіцистами: Василем Шклярем, Марією Матіос, Оксаною Забужко, братами Капрановими, Вахтангом Кіпіані, Оленою Білозерською, сестрами Тельнюк; істориками: Русланом Забілим та Володимиром В’ятровичем та багатьма іншими.
     Уперше планується організувати флеш-моб – величезна кількість учасників вишикується таким чином, щоб утворився напис імені Степана Бандери, постать якого є символом фестивалю. Таке зображення сфотографують з дельтаплану. Організатори переконані: це стане справжньою окрасою «Бандерштату» і гарний подарунок нашому місту (Луцьку). Також, у рамках фестивалю буде організований збір коштів на пам’ятник Степану Бандері. Історичну реконструкцію теж обіцяють зробити набагато видовищнішою, ніж у попередні роки. А ще цьогоріч учасників здивують майстер-класом по копанню криївки – як було іронічно зазначено, дуже актуальною на сьогодні темою.
     За словами арт-директора фестивалю Сергія Мартинюка, окрім основної музичної сцени, функціонуватиме ще й акустична, концерти на якій відбуватиметься і вдень, і вночі. На велику музичну сцену організаторами відібрано близько 25 гуртів, зокрема: «TerraCod» (Білорусь), «Гапочка» (Київ), «Веремій» (Київ), «Мерва» (Рівне), «Андерсон» (Київ), «Брем Стокер» (Рівне), «Мартові» (Вінниця), «Фіолет» (Луцьк), «Sweetlo» (Київ), «R I Z U P S» (Львів), «Ворст» (Рівне), «ХУч» (Львів), «Камо Грядеши» (Київ), «CUBE» (Луцьк), «4Hours» (Луцьк), «The Crаbs» (Рівне), «Широкий Лан» (Калуш), «Спалені Вітрила» (Рівне), «Етсетера» (Суми), «30 паралель» (Моршин). Хед-лайнерами дійства стануть команди «Хорта», «Димна Суміш» та «Тартак».
     За словами оргкомітету, це - один із найсильніших музичних складів, які вдалося зібрати організаторам за всі роки існування фестивалю, адже було скасовано обов’язкову умову відбору – наявність патріотичної пісні. Названі ведучі дійства: Віка Жуковська (радіо СіД fm) та МС М’яч (екс-вокаліст рівненського гурту «Мій батько п’є»).
     Особливо тішить той факт, що «Бандерштат» оголошений територією безалкогольних напоїв. Про це наголосив під час прес-конференції голова оргкомітету Ігор Гузь, запевнивши, що організатори заходу та волонтери суворо контролюватимуть та заборонятимуть вживання алкоголю на фесті. При вході також розмістять Стіну ганьби із зображеннями ознак «деградуючого хохла», що відображатиме ставлення свідомої української молоді до негативних тенденцій у нашому суспільстві.
     До слова, організатори дійства зізналися, що саме нинішнього року (коли центральні органи влади відверто ігнорують визвольну боротьбу ОУН та УПА) очікують на певні провокації. Тому стежити за безпекою на фестивалі, окрім представників «Національного альянсу», запрошені працівники міліції, а також приватна охоронна фірма.
     Детальна інформація про цьогорічний фестиваль постійно оновлюватиметься у новій версії сайту «Бандерштату» - http://bandershtat.org.ua.
Інна Батенчук
Обговорити
Коментар:
Ваше ім`я:
e-mail:
Другий місяць року?
Попередній місяць Серпень 2016 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Погода в Ковеле