Наші друзі
Контакти
Видання
До нас пишуть
ВІДЕО
Анонси
Архів
Торба
Фотогалерея
Кафеліт
Партнери
Цікаво про цікаве
Результати пошуку
Питання-Відповіді
Анонс номеру
Новини


   
НАШІ ДРУЗІ
КОВЕЛЬ. Історія та сучасність
Молодіжний портал Волині
Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-видання
Світ молоді
Бандерштат
Каміло Хосе Села: думати, знати і бути вільним
    «Я пишу через самотність і говорю через самотність», – такі напівправдиві слова говорив про себе один із найвизначніших письменників Іспанії, Нобелівський лауреат з літератури Каміло Хосе Села. Людина, у серці якої одночасно жило шість мільярдів людей, глибоке презирство та велика любов до них.
Рубрика: Торба
У Луцьку – «Дурнєв+1»
     Сьогодні до Луцька завітали ведучі та незмінні обличчя популярної телепрограми «Дурнєв +1» телеканалу «ТЕТ» Олексій Дурнєв та Дарина Ши, – інформує «Волинська правда».
Рубрика: Новини
З Днем народження, «Намисто»!
     1 лютого виповнилось 3 роки фольклорному колективу «Намисто»!Кожна з дівчат-учасниць гурту – різностороння цілеспрямована особистість.      Певно, не всі знають поіменно «намистинок», тож знайомтесь:
Рубрика: Новини
«AtmAsfera» у «Стоп Кадрі»
     26 березня відвідувачі «Стоп Кадру» мали змогу насолоджуватися особливою «AtmAsferою». Флейта, мандоліна, гітара, бас-гітара, дарабука, ударні, перкусії, клавішні та чудовий вокал не залишили байдужими гостей арт-кафе. Синтез музичних стилів (від елементів фолку, джазу, інструменталу до року), використання автентичних українських текстів і санскриту – родзинка гурту молодих і талановитих, які іменують себе «AtmAsferою». Виступ відбувся у рамках всеукраїнського туру на підтримку нового альбому «Integro». «AtmAsfera» потішила меломанів професійним виконанням та неповторним стилем. Публіка була налаштована на хвилю позитиву, яку транслювали музиканти, підтримувала запальними танцями, гучними оплесками і вперто не хотіла відпускати зі сцени. «AtmAsfera» відповіла взаємністю – виступ «на біс», найтепліші відгуки про луцьких глядачів, фотосесія та автографи. 
     Ми розмовляли з Тимуром, який запалював публіку грою на ударних та дарабуці.
     - Музичний стиль, у якому ви граєте?
     - World music.
     - Як довго існує сам гурт?
     - Зі мною, точно знаю, чотири роки, а до цього вони існували як мінімум три роки. Спочатку грали арт-рок, потім почали грати сольні речі, а потім приєдналися нові люди і пішов драйв.
     - «Integro» – це другий альбом?
     - Якщо загалом, то третій. Перший був «Знайти» (2006, арт-рок). Далі – «Forgotten love» (2006, етно) та «Integro» (2011, world music). У стилі, в якому граємо зараз, який «AtmAsfera» хоче передати і презентує, є два альбоми– «Forgotten love», «Integro».
          - Відповідно до того, що є тексти санскритом, постає питання: яка ваша релігія (крім музики, звичайно)?
     - Ми співаємо мантри, бо знаємо їх силу – вони очищують. Не просто граємо, хочемо додати родзинку, для нас це санскрит. У кожного своя релігія, але одна ціль – ми хочемо донести любов. Санскрит – мова любові, і люди відчувають це.
     - Напевно, треба бути дуже чистими внутрішньо, щоб нести послання у вигляді мантр, любові до людей.
     - Ми можемо падати в болото, бути брудними, але всі ми всередині чисті. Мантри – те, що безпосередньо торкається первинної чистоти і пробуджує її. Треба просто почати очищатися. Цей процес – глибока філософія, знаю, що все виріжуть (посміхається – авт.).
     - Які подальші плани у «AtmAsferи»?
     - Ми хочемо робити драйвові пісні, брати участь у цікавих заходах, фестивалях, повернутися до своєї стратегії. Ми багато їздили, наприклад, на Woodstock, грали з такими гуртами, як «Guano Apes» (у фіналі міжнародного фестивалю «The Global Battle of the Bands – 2007» український гурт «AtmAsfera» зайняв 4-те місце. Музиканти брали участь у різноманітних фестивалях і конкурсах, таких, як «Molde-jazz» у Норвегії, «Ethno Cross» у Польщі та багато інших – авт.).
     - Як вам прийом луцької публіки?
     - Просто супер. У Луцьку дуже енергійні люди.
     - Залишається побажати від імені всіх учасників заходу успіху, перемог у проектах і конкурсах та завжди приємної атмосфери.
     І для меломанів: нові чи відомі вам імена людей, які дарували гарний настрій і якісну музику: Анастасія Яремчук (флейта, вокал), Юлія Яремчук (клавішні, вокал), Андрій Шадій (мандоліна, флейта, вокал), Андрій Черкасов (бас-гітара), Тімур Гогітідзе (ударні, дарабука), Міша Пузюрін (гітара).
Наталя ТАНДРИК, 
фото Вероніка НАГОРНА
Обговорити
Коментар:
Ваше ім`я:
e-mail:
Другий місяць року?
Попередній місяць Вересень 2016 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Погода в Ковеле