Видання
Контакти
Новини
Анонс номеру
Наші друзі
ФОРУМ
Фотогалерея
До нас пишуть
Наодинці з Музою
Та невже?
Зіркова всяка всячина
Роздуми на тему...
Відтягуємось
ПСИХологія
АНТИЧайник
Можемо!
Торба
Наша презентація: з краватками і без
     Про появу нового молодіжного видання розповідали...
Рубрика: Новини
Вже НЕ абітурієнти…
Говорити про реформи і зміни завжди актуально
Рубрика: АНТИЧайник
Успіх а чи його відсутність?
    Я повинна бути вдячна за всі проблеми та труднощі, які посилає мені...
Рубрика: ПСИХологія
День Св. Валентина
    Як це часто буває, за кілька століть в історії виникло кілька версій про мучеників Валентинів. А хто ж із них саме ТОЙ Валентин? Історики розводять руками, та зрештою, чим більше покровителів любові в цьому світі, тим краще. Така собі масовість (якщо вона на любов, то це не найгірше, правда? ).
    Отож, Валентин перший: єпископ і цілитель міста Терні, котрий жив у III ст. нашої ери. Мирив закоханих, дарував квіти молодим подружжям, а також таємно вінчав римських легіонерів усупереч волі імператора Юлія Клавдія II. За це він потрапив до в’язниці, а коли перебував там, закохався у сліпу дочку тюремщика і зцілив її. Молоді люди покохали один одного, а в день страти коханого дівчина отримала прощальну записку з підписом "Твій Валентин". Дочка тюремщика була перша, хто вигукнув: "Він святий!". День страти 269 року співпав із святом на честь богині Юнони (вона ж Гера), покровительки кохання та шлюбу. Згодом це язичницьке свято занепало, замінене папою Гелазієм на християнське вшанування святого мученика Валентина.
    Валентин другий: мученик, який жив дещо раніше у Римській імперії. Він дуже любив дітей і завжди проводив з ними багато часу. Коли імператор дізнався, що юний Валентин не поклоняється язичницьким богам, його ув`язнили. Діти, часто приходили до в`язниці, приносили Валентинові записочки з визнаннями пошани, любові і туги. Згодом його стратили. Як християнський мученик, що потерпів за віру, Валентин був канонізований католицькою церквою.
    Єгипетський Святий Валентин жив приблизно в 100-153-і роки н.е. Він був одним з кандидатів на пост римського папи. У своїх проповідях він звеличив достоїнства шлюбу як центрального місця для втілення християнської любові. Про обставини його смерті практично нічого невідомо, також невідоме і місце поховання.
    Існує ще з десяток легенд, що перегукуються між собою. Не можемо судити про достовірність фактів жодної з них. Зрештою, чи так це важливо? Свято в Україні прижилося, з кожним роком стає все більш популярним та масовим.
Символи
     Традиції святкування завжди супроводжуються певною символікою, що зберігається віками, і в наш час, як і багато століть тому, закоханні дарують один одному: символіку із серцями, адже колись люди вірили, що такі почуття, як кохання, удача, гнів, знаходяться у серці. Пізніше стали вважати, що там може бути лише кохання. Тому в наш час серце – символ кохання.
    Червона троянда – улюблена квітка Афродіти, богині кохання. Червоний колір – колір міцних почуттів, тому це квітка любові.
    Мережива. Сотні років тому жінки завжди носили із собою мережені носовички. Якщо в дами він падав, чоловік, що знаходився поряд, повинен був його підняти і повернути жінці. Іноді жінки навмисне випускали з рук носовички, щоб познайомитися з чоловіком. Невдовзі мережива стали повністю асоціювати із любовними романами. Ось чому в наш час такі популярні мережива або навіть упаковки з подібним малюнком.
    Рукавички. Якщо чоловік хотів одружитись із дівчиною, він "просив її руки". Рука стала символом кохання і шлюбу, а згодом і самі рукавички.
    Каблучки – у більшості країн під час заручин обмінюються перснями. Два – три століття тому дуже популярними були заручини саме у день Святого Валентина.
    Голуби вважались улюбленими птахами Афродіти. Вони за життя мають лише одну пару і разом піклуються про пташенят. Це символи кохання та вірності. Проте, звісно, не обов’язково дарувати коханим живу пташку, цілком достатньо буде керамічної фігурки.
    Керамічні фігурки Купідонів також переповнюють прилавки. Саме ці Купідони можуть змусити людину закохатись одним пострілом своїх чарівних стріл.
    Хто б міг подумати, що птахом кохання також вважають яскравих папуг, що мешкають в Африці і мають червоні дзьоби. Їх називають так тому, що коли вони збираються парами, то сидять дуже близько одні до одного.
    Звісно, це перелік лише найпоширеніших подарунків. Проте власна ініціатива лише вітається. Можна ризикнути подарувати коханій кошеня. Якщо ж у неї можлива алергія, варто обійтись романтичною вечерею власного приготування
Підготувала Еліна Форманюк
Попередній місяць Лютий 2008 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
А ви Спортсмен?
CorS
Хочу до Птахи!!!!
CorS
Яку музику слухаєш ??
Вік@