Видання
Контакти
Новини
Анонс номеру
Наші друзі
ФОРУМ
Фотогалерея
До нас пишуть
Наодинці з Музою
Та невже?
Зіркова всяка всячина
Роздуми на тему...
Відтягуємось
ПСИХологія
АНТИЧайник
Можемо!
Торба
Фоторепортаж
    Наші призери та переможці...
Рубрика: Та невже?
А було добре...
    Ну от і він. Ну от і прийшов, а з ним, як з тими відчиненими дверима, залетів...
Рубрика: Торба
Руйнація намбер 4
Ідея: Насолоджуватись улюбленою музикою та сміливо відриватись під неї.
Рубрика: Відтягуємось
Конкурс читців
    6 лютого в ПУМі відбувся конкурс читців поезії Лесі Українки, приурочений до 137-ї річниці з дня її народження. Учасники були поділені на дві вікові категорії: середню (до 15 років) і старшу (від 15 до18 років). Перед читцями стояло завдання не з легких: відшліфувати свою дикцію, розкрити образ ліричного героя, зуміти самовиразитися в ролі. Конкурс проводиться щорічно, і щороку на сцені розкриваються все нові й нові юні таланти. Лесине слово оживає щораз по-новому, бо кожен з учасників вкраплює в інтерпретацію поезії нотку індивідуальності. Завоював увагу аудиторії наймолодший учасник Хлапук Артур (ЗОШ № 10), який читав присутнім «Казку про Оха-чудотвора». Заінтригувала образом єгиптянки Сафарова Олена (ЗОШ № 8). Семотюк Оксана (міська гімназія) до сліз пройнялася поезією «Без надії сподіваюсь». Шумик Анастасія (ЗОШ № 1) зуміла перевтілитись у двох різних персонажів із «Королівни», за що і отримала 1-ше місце. У старшій віковій категорії перше місце здобула Кушнірук Іванна (ЗОШ № 13).
    Вона знайшла нестандартний підхід до трактування творчості Лесі. Зачудовано присутні у залі слухали Іванчин спів. Поринути в атмосферу затишку мимоволі примусила глядачів Нагайлюк Яна (міська гімназія), яка в образі метелика при світлі свічок прочитала уривок з прози Лесі Українки. Кошелюк Софія (ЗОШ № 3), чудово володіючи своїм голосом, зуміла передати настрій ліричної героїні у вірші «Крамниця квіток». Одні з учасників знайшли нестандартний підхід, зуміли передати багатство образів, створених фантазією поетеси. Інші – обмежилися українським національним костюмом. Усе залежало від акторської майстерності, бажання і фантазії учасників. Журі зауважило певні недоліки, зокрема невміння працювати з мікрофоном, нерозуміння окремими читцями змісту поезії, що заважало повністю розкритись на сцені.
    Сміливий той, хто взяв участь у цьому конкурсі, адже, виступаючи на сцені, подолав страх перед публікою, відкрив у собі нові можливості та здібності, подолав бар’єр емоційної замкнутості. Кушнірук Іванка та Шумик Анастасія представлятимуть Ковель на обласному конкурсі. Побажаємо їм успіху!:) 

Надя Голядинець
    
Попередній місяць Лютий 2008 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
Як ви ставитеся до появи журналу "Птаха"?
nata-kovel
Зауваження та пропозиції до журналу!
nata-kovel
Наш "скейт-парк"
amr...