Наші друзі
Контакти
Видання
До нас пишуть
ВІДЕО
Анонси
Архів
Торба
Фотогалерея
Кафеліт
Партнери
Цікаво про цікаве
Результати пошуку
Питання-Відповіді
Анонс номеру
Новини


   
НАШІ ДРУЗІ
КОВЕЛЬ. Історія та сучасність
Молодіжний портал Волині
Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-видання
Світ молоді
Бандерштат
Каміло Хосе Села: думати, знати і бути вільним
    «Я пишу через самотність і говорю через самотність», – такі напівправдиві слова говорив про себе один із найвизначніших письменників Іспанії, Нобелівський лауреат з літератури Каміло Хосе Села. Людина, у серці якої одночасно жило шість мільярдів людей, глибоке презирство та велика любов до них.
Рубрика: Торба
У Луцьку – «Дурнєв+1»
     Сьогодні до Луцька завітали ведучі та незмінні обличчя популярної телепрограми «Дурнєв +1» телеканалу «ТЕТ» Олексій Дурнєв та Дарина Ши, – інформує «Волинська правда».
Рубрика: Новини
З Днем народження, «Намисто»!
     1 лютого виповнилось 3 роки фольклорному колективу «Намисто»!Кожна з дівчат-учасниць гурту – різностороння цілеспрямована особистість.      Певно, не всі знають поіменно «намистинок», тож знайомтесь:
Рубрика: Новини
ГО "Реабілітаційний центр" у Холмському підземеллі
     На початку травня громадська організація «Реабілітаційний центр» здійснила свою чергову поїздку до Польщі. Завдяки співпраці з «Комплексом виховання і допомоги психологічно-педагогічної №1» з м. Хелма поїздка стала реальністю. Важко уявити подорож без допомоги волонтера Дмитра, з міста Ковеля, він допомагав у пересуванні тим, хто був на інвалідному візку.
     Польща, як завжди, зустріла охайними вуличками містечок і селищ. Різнобарвними квітниками, рівними дорогами, коротко підстриженими газонами. Незабутні враження залишив гостинний Хелм завдяки крейдовому підземеллю. Хочеться зазначити, що мрії можуть бути ближчими. Для цього потрібно повірити в себе, у свої можливості, більше довіряти собі! На нашому прикладі уявіть: з одного боку мрія так близько, знаєш, що так цікаво описують екскурсію ті, хто там побував, а з іншого – інвалідний візок і підземелля, з вузькими коридорами, низькими стелями, нерівною підлогою. І ми спробували – і в нас все вийшло!!!
     За легендою давні мешканці Хелма помітили білу породу, яку легко видобувати і яка може бути корисною людям. Найбільш продуктивним видобуток крейди був у XVI-XVII ст. На сьогодні туристичний маршрут, протяжністю 300 метрів веде через три великі коридори під землею, складається із великої кількості ніш з історичними, геологічними, археологічними композиціями та 4 кімнат, що вражають висотою - до 5 метрів. Найбільш популярним серед туристів у підземеллі є стародавній колодязь (яким користувались з XIV до XVIII ст.). Здавалося, після спуску до 10 метрів під землю - час зупинився. У напівтемряві в загадкових лабіринтах дійсно бродить дух Бєлух. Що вітає добрих і гнівається на людей із лихими намірами. При постійній температурі +9 дихається так легко, думкам нічого не заважає сприймати казку. Музейні композиції та захоплююча розповідь екскурсовода запам’яталися.
     Обід пройшов у спілкуванні з польськими друзями із школи-інтернату. У вільний час була можливість на вибір здійснити прогулянку містом або пройтися по магазинах – кожен обрав заняття ближче до власних інтересів. На завершення поїздки, Едвард Ольховський – член товариства «Шанувальники Волині і Полісся» та давній друг «Реабілітаційного центру» запросив учасників екскурсії до затишного кафе.
     Варто зазначити, що групу з інвалідними візочками сприймали скрізь відповідно – людяно й з душевним теплом. Можна уявити як людям з обмеженими фізичними можливостями не просто подорожувати. Проте враження отриманні від екскурсії цього варті. Сподіваємось, що кожну нагоду вдасться використати і світ стане ближчим після знайомства з ним на екскурсії.
     Приємно, що зв’язки із польськими друзями скріплюються. Уроки польської мови в ГО «Реабілітаційний центр» проводить Покропек Анна, що народилася та проживала 26 років в Польщі у містечку Гродзіск Мазовецький. Більше року члени ГО поглиблюють свої теоретичні знання та на практиці закріплюють їх. Так 17 травня сім’я Шиманських з Польщі завітала в гості до «Реабілітаційного центру». Урок польської мови перетворився на невимушену розмову про взаємні інтереси, враження від Ковеля та України, розповідь про Польщу. Час минув швидко. Практично кожен урок, що проводить Анна є цікавим, неповторним із приємними сюрпризами для дітей, ігровими моментами. Саме ці уроки допомогли на екскурсії у Польщі вільно спілкуватися та розуміти екскурсовода.


Обговорити
Коментар:
Ваше ім`я:
e-mail:
Другий місяць року?
Попередній місяць Серпень 2016 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Погода в Ковеле