Наші друзі
Контакти
Видання
До нас пишуть
ВІДЕО
Анонси
Архів
Торба
Фотогалерея
Кафеліт
Партнери
Цікаво про цікаве
Результати пошуку
Питання-Відповіді
Анонс номеру
Новини


   
НАШІ ДРУЗІ
КОВЕЛЬ. Історія та сучасність
Молодіжний портал Волині
Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-видання
Світ молоді
Бандерштат
Каміло Хосе Села: думати, знати і бути вільним
    «Я пишу через самотність і говорю через самотність», – такі напівправдиві слова говорив про себе один із найвизначніших письменників Іспанії, Нобелівський лауреат з літератури Каміло Хосе Села. Людина, у серці якої одночасно жило шість мільярдів людей, глибоке презирство та велика любов до них.
Рубрика: Торба
У Луцьку – «Дурнєв+1»
     Сьогодні до Луцька завітали ведучі та незмінні обличчя популярної телепрограми «Дурнєв +1» телеканалу «ТЕТ» Олексій Дурнєв та Дарина Ши, – інформує «Волинська правда».
Рубрика: Новини
З Днем народження, «Намисто»!
     1 лютого виповнилось 3 роки фольклорному колективу «Намисто»!Кожна з дівчат-учасниць гурту – різностороння цілеспрямована особистість.      Певно, не всі знають поіменно «намистинок», тож знайомтесь:
Рубрика: Новини
«Як парость виноградної лози, плекайте мову»
     21 лютого у школі села Дубового пройшло свято приурочене Дню рідної мови. Його девізом стали такі слова: «Якщо життя ти не учасник, а тільки свідок віддаля – дарма чекатиме прекрасних від тебе подвигів земля!».\
     Організувала свято вчитель української мови та літератури, керівник літературної студії «Провесінь» Дубового, Наталія Дмитрівна Тхоржевська.
     Для гостей учні провели екскурсію шкільним музеєм. Була зорганізована учнівська конференція «Чи потребує українська мова сьогодні захисту? Що я можу зробити для захисту й утвердження рідної мови?», на якій доповідачі намагалися донести важливість захисту рідної мови сьогодні, її функцію в сучасному суспільстві та закликали присутніх розмовляти українською, читати і пропагувати українську книжку.
     На заході були присутні: Отець Іван Онис, настоятель Свято-Юріївського храму села Дубового, благочинний Ковельського району, який благословив конференцію. Отець Іван Оринчак, настоятель Свято-Миколаївського храму в Колодяжному, прочитав декілька власних віршів про мову. Оксана Мулярчук (представник благодійного фонду «Майбутнє Волині») внесла пропозицію, аби організатор та учні провели такі конференції у всіх школах міста і району. Також висловлювали власні думки щодо заданої теми Степан Скоклюк, журналіст, член спілки письменників України, Богдан Белип, член ГО «Центр ініціатив», засновник молодіжного журналу «Птаха» Ната-Птаха, також у роботі заходу взяла участь член НСПУ (і головний редактор журналу «Птаха») Ольга Ляснюк, яка продовжила тему рідної мови і презентувала свою нову книжку «Поцілунки у скло».
     Наша мова – це неповторний світ, котрий ми пізнаємо з дитинства та несемо через усе життя. Як зазначила наша сучасниця і класик української літератури Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирають мову». На часі задуматися над цією фразою, аби вона не стала для нас пророчою, і аби кожен день для нас, українців, був днем Рідної Мови.
     Наталія Самчинська
Обговорити
Коментар:
Ваше ім`я:
e-mail:
Другий місяць року?
Попередній місяць Серпень 2016 Наступний місяць
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Погода в Ковеле